Alla inlägg under november 2009

Av Marlie - 24 november 2009 09:46

Idag är det min mammas dag. Bara hennes.

 

Det är få jag älskar så otroligt högt som min mamma, det finns ingen bättre. Jag skulle inte klara en ända dag utan henne. Hon ställer alltid upp, utan att tveka. Hon finns alltid där när man behöver, och även när man inte behöver. Jag är otroligt dålig på att berätta för min mamma hur mycket jag älskar henne. Jag är värdelös på att visa henne uppskattning och uppmuntra henne. Ibland skäms jag över hur dålig jag är.

 

Men jag är väldigt stolt över att få vara hennes dotter. Jag är glad över vilken fin mormor min mamma är. Jag är glad att vi har en fin relation, jag är glad över att ha en mamma som jag verkligen älskar.

 

Grattis på födelsedagen, Mamma

Av Marlie - 19 november 2009 16:45

Tänk man kunde välja fritt på jobbmarknaden, skulle inte det vara ganska roligt? Jag skulle uppskatta det. Jag behöver utmaningar, jag behöver någonting nytt. Det behöver hända något, och det är nu!


Nu ska jag få tummen ur, jag ska börja söka dom jobb som faktiskt verkar en aning intressanta. Jag får inget om jag inte visar mig, och nu är det dags. Jag behöver ett kompliment till det jag har idag.


Jag skulle behöva ett jobb med lite mer fasta tider, så jag och familjen får lite rutin på vår vardag. Jag behöver ha en säkerhet, jag behöver veta att jag jobbar då och då. Jag behöver ha rätt antal timmar varje månad, varken mer eller mindre. Och framför allt, jag behöver veta hur mycket som hamnar på kontot den tjugofemte varje månad. Jag är verkligen inte intresserad av ett heltidsjobb, då skulle ingenting här hemma fungera. Jag kan inte säga exakt hur många timmar jag önskar att jag fick jobba, inte heltid, inte halvtid. Någonting där imellan. En tjänst på ungefär 65-75% skulle nog sitta ganska fint, det tror jag, med relativt normala arbetstider. Fast, normala arbetstider kommer jag väl aldrig få, då jag helst skulle trampa omkring i en butik. Vad för butik? Ja, jag vet inte.


Drömma får man alltid!


Idag fick jag mitt arbetsschema för december och januari och min första tanke var "hur sjutton ska vi få ihop det här i december?" Efter en stunds fundering och ett telefonsamtal med älsklingen så kom vi på - det här var ju inte hela december, första veckan har jag ju redan på schemat hemma. Puh, vilken räddning. Och januari, jag är nöjd!


Ikväll blir det jag och ams.se 





Av Marlie - 19 november 2009 07:24

Är det fler än jag som tycker att den här vekcna har gått fort, nästan för fort?  Dom flesta vill att början av veckan ska gå jätte fort och att slutet, fredag-söndag ska gå i snigelfart. Den här veckan känner jag tvärtom, jag har varit ledig fram tills idag, och från idag tills på söndag jobbar jag. Helt tvärtom, om man jämför med många. Och uppriktigt sagt, jag är så förbannat less på att jobba helger, det är skit. Jag vill vara hemma med min familj, som alla människor med normala jobb. Anledningen till att jag tycker det här har blivit helt avskyvärt är nog att Mattias kommer hem sent alla dagar, det känns aldrig som vi ses längre. Det är knappt så vi äter middag tillsammans längre..


Slut på gnäll!


Just nu sitter jag i soffan, har precis ätit frukost framför datorn och läst lite bloggar. När klockan ringde för ca en timme sen trodde jag inte det var sant, min första och ända tanke var, - är det verkligen meningen att jag ska gå upp redan? SUCK! Eftersom Saga inte rörde en fena tänkte jag att det var lika bra att åla upp ur sängen på en gång så hon fick fortsätta sova, och inte vakna av mina snooze-ingar. Och hon sover fortfarande, jag tycker det här är såå svårt, det verkligen skär i mig när jag måste väcka henne. Sover hon så sover hon ju för att hon behöver! Men om en liten stund måste jag gå in och väcka henne, ska lämna henne 7.45 hos Sussi. Nehe.. när man talar om trollen, nu kommer hon smygades ut från sovrummet.. Nu blir det gos framför morgonbompa en pytte stund innan det är dags för en vanlig Svensson-vardag.

 

På återseende..

Av Marlie - 18 november 2009 16:27

Jag verkligen längtar och ser fram emot julbord.

 

Jag är nog en av få som kan äta julmat i flera dagar, bara gotta i sig det man tycker bäst om. Jag kan nästan bli en aning ledsen när julmaten dagen innan nyårafton tar slut. Då är det ett helt år kvar tills nästa gång man får sitta och mumsa i massor med julmat i mysigt sällskap. Jag gissar att allt julpynt och alla nära och kära man umgås med under julen bidrar med att maten blir extra god. Hur som helst, jag längtar efter julmaten.

 

Jag och min darling har bestämt att vi ska äta julbord ute en gång någon gång under december, kanske till och med kombinerat med en mysig julkryssning, bara vi tre. Jag vet att Saga skulle älska det, hon tycker om stora båten.

 

      

Av Marlie - 18 november 2009 15:12

Trött och sliten. Ont i huvudet, mår illa och känner mig alldeles underlig mest hela tiden. Borde ringa 1177 och höra med dom, hoppas dom kan ge mig bra tips på något receptfritt. Har ingen som helst lust att pallra mig ner till doktorn.


Igår och idag har Saga varit hemma med mig, tror hon behövt det. Hon är ganska förkyld, men är full med ork och liv ändå. Och hon har ingen feber, peppar peppar.. Jag håller alla tummar och tår jag har för att hon ska kunna gå imorgon eftersom jag jobbar imorgon och fram tills på söndag. Tur att det snart är helg igen och hon kan vara hemma och ta det lugnt med pappa.


Idag har jag och Saga varit riktigt effektiva där hemma, rensat och lämnat massor med kläder till bättre behövande. Vi har städat och plockat på henns rum och fått ordning där inne, igen. Det tar inte mer än några timmar så är hela rummet upp och ner vänt, igen.



Nu är det bara en och en halv vecka kvar tills vi åker ner till Ullared! :)



Av Marlie - 17 november 2009 14:11

Igår hämtade jag inte bara Saga på Humlan, jag hämtade lite baciller också. När vi kom hem såg jag hur snorig Saga hade blivit under dagen och en stund senare satte hostan igång. Hon hostar och hostar och det är inte långt kvar tills hon hostar tills hon spyr, varit på gång några gånger. Bestämde redan igår att hon skulle bli hemma idag. Antagligen blir vi hemma imorgon med, nu efter att vi vilat en stund känns hon varm.


Idag har vi inte gjort mycket alls, vi har tittat på lite filmer, varit upp till mamma en sväng och satt på en tvättmaskin och Saga lånade lite filmer av Wilma. Vi lyxade och åt lunch i soffan idag, jag och Saga. Hon åt som liten häst, har hittat någonting hon verkligen gillar just nu. Det känns roligt, länge sedan hon åt hemma. Jag lyckades övertala henne till att vila lite idag efter lunchen, kanske egentligen inte mest för hennes del, men jag är så himla trött just nu så jag kände att jag behövde vila och hämta lite kraft. Vi läste boken två gånger och sedan släckte jag lampan 12.47 och hon sa mamma första gången 14.00 - jag är nöjd! Jag har ingen aning om Saga sovit eller ej, men hon har legat still och vilat iaf och jag sov gott :)


Nu sitter vi och tittar på Nils Karlsson Pyssling och väntar på att pepparkaksdegen ska mjukna lite grann. Egenligen behöver vi åka upp till mamma snart igen för att fixa med lite mer tvätt, men det regnar ute och jag har ingen som helst lust att gå ut. Suck!


Vad ska ni äta till middag idag?

Av Marlie - 15 november 2009 10:53

...mig tillbaka. Jag känner mig i fas igen. Jag känner mig en aning hemma och glad, nu när jag hittat tillbaka till bloggen dagligen. Jag älskar att skriva, jag älskar att få ner allting inom mig. Även om det ibland bara en bråkdel som hamnar i bloggen.


Jag uppskattar min blogg oerhört mycket. Egentligen känner jag mig ganska konstig som tycker om min blogg så mycket.


Jag trivs med att blogga, jag trivs med att skriva om allting mellan himmel och jord, jag trivs med att blogga mycket. Jag trivs dock inte dom dagarna jag inte hittar ett ämne att blogga om. Då blir det mest en suck åt mig själv.

Av Marlie - 15 november 2009 10:41

Imorse vaknade Saga vid halv åtta ungefär och hennes underbara pappa sa att han gärna gick upp och tittade på film med henne, sagt och gjort - jag fick sovmorgon! Helt underbart. Jag kom upp ur sängen vid kvar över nio ungefär och då hade vi legat i sängen och myst en stund - jag, Saga och Mattias. Finns ingen som uppskattar mysstunderna i sängen så mycket som Saga, hon verkligen njuter och laddar mamma- & pappabatterierna ordentligt.


Jag har fortfarande inte gjort något vettigt den här dagen, klockan är snart elva och jag sitter fortfarande i morgonrock i soffan. Fick dessutom frukosten serverad, i soffan idag. Idag är jag bortskämd :)


Nu börjar det bli dags för oss att ta tag i oss själva, vi behöver göra oss iordning innan vi ska åka till Nettan & Tobbe. Vi ska dit och umgås, prata massor, krama lite på varandra och äta god middag tillsammans :) Det kommer bli en bra söndag, det känner jag på mig.


Det ska dock bli intressant och se vad bilen tycker och tänker om en tripp till Hässelby. Jag är så trött på saker och ting som inte bara fungerar som dom ska.

Om mig och bloggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Nyaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Läsvärda bloggar

Hur många läser bloggen?


Ovido - Quiz & Flashcards