Alla inlägg under november 2009

Av Marlie - 14 november 2009 20:58

Nu har jag samma problem som alltid - dom första raderna, dom första meningarna i varje inlägg tycker jag alltid är lika svåra.. Jag vill få med så mycket som möjlig i bara en mening, jag vill locka mina läsare att fortsätta läsa. Göra er nyfikna och sugna på fortsätta läsa. Första raderna måste ha ett bra innehåll. Och jag tycker det är knepigt varje gång.Idag är det lördag, lördag och helg med familjen. Underbart. Helgerna har fått en helt ny mening och innebörd sedan Mattias började nytt jobb. Tidigare var han hemma mellan 15-16.30 typ och vi fick eftermiddag och kväll varje dag, nu är han hemma 18 varje dag och det känns som mitt i natten. Och sedan har vi egentligen inte jätte många helger tillsammans längre, jag jobbar i princip varannan helg och det är tungt - jag, vi behöver familjetid. Vi behöver helgerna tillsammans, dom är värdefulla. Dom helgerna jag är ledig brukar vi ha hundraelva bollar i luften och massor vi vill göra, när vi äntligen är lediga tillsammans.. Men på två dagar hinner man egentligen jätte mycket, speciellt inte när man samtidigt vill ta det lugnt. Sista tiden har alla helger gått åt till att fixa här hemma, vi  har kommit en ganska bra bit på vägen. Vi är riktigt nöjda. Men i veckan insåg jag - vi har nästan ingenting inplanerat den här helgen och det kändes konstigt och jätte skönt på samma gång. Nu tänker alla, det finns inte en chans i hela världen att familjen Hallberg i Bålsta bara har suttit hemma och gjort ingenting.. Men det har vi faktiskt, eller ialla fall jag. Mattias och Micke har varit lite mer aktiva, och slängt lite grejer på tippen och sedan hämtat Mickes dator på Siba, i Barkarby. Men jag har faktiskt varit hemma hela dagen och bara tagit det lugnt, små plockat lite grann, myst lite med Saga. Bara varit och inte haft några som helst måsten. Veronika & Tuva har varit här mesta delen av dagen och gjort ingenting med oss. Tjejerna har lekt bra och det är skönt, då slipper man tjata och skälla på dom så mycket. Det är så fint att se dom leka tillsammans, även om det imellan åt blir en del paralell-lek. Blev även en mysig familjemiddag tillsammans Ländström, tacos här hemma hos oss.

 

Men JAG har varit hemma och gjort ingenting speciellt. Och det var nödvändigt för både kropp o knopp.

 

Nu är det lördagsmys som gäller.

ANNONS
Av Marlie - 14 november 2009 20:04

Igår kväll hade jag en väldigt bra pratstund med en vän. En vän jag faktiskt saknar, en vän jag inte sett eller hört så mycket från på ganska länge. Hon har å andra sidan inte hört eller sett så mycket från mig heller. Ingen vet nog egentligen inte varför vi tappade allt? Varför vi inte hann med varandra? Varför vi inte hann prata eller ses? Ibland är det konstigt, att någon man tycker bra om glider iväg en bit. Inte glider iväg helt, men finns inte heller vid ens sida. Jag har hela tiden vetat var den här personen funnits, att hon inte varit mer än ett telefonsamtal bort. Och någonstans långt in tror jag att hon känt ungefär samma sak.


Igår hade vi en lång pratstund, en väldigt bra pratstund på många sätt. Några gånger skrattade jag så jag nästan grät, andra gånger var det riktigt allvarlig och vi fick rensa oss själva totalt till varandra. Skönt att kunna säga precis exakt vad man tycker och tänker, kunna bolla många tankar ihop.


Med lite tur kan vi nog få till en lunchdejt i veckan, och det skulle vara såå mysigt.


TACK för att du är du och att jag faktiskt har dig i mitt liv. Det känns bra.

ANNONS
Av Marlie - 14 november 2009 14:01

Idag känner jag en värdefull person som fyller år. Jag hoppas du får en riktigt fin födelsedag, med lagom av allt :)

 

Det är med handen på hjärtat jag ska beskriva den här personen och dens mening i mitt, vårt liv..

 

Jag lärde känna dig för väldigt många år sedan, när jag bara var ett barn. Och under alla dessa år har du verkligen växt fast i mitt hjärta, du har en stor plats i mitt liv och det kommer du alltid ha oavsett vad som händer. Du är en av dom ärligaste personerna jag känner, du lindar aldrig in saker och ting för att det ska låta bra. Du står för allt du någonsin sagt eller gjort. Du är öppen, lättsam och väldigt lätt att umgås med. Du har ett stort hjärta, där dom som är värda en plats finns. Du öppnar upp dig själv och ditt hem för människor du älskar och tycker om, hos dig känner man sig alltid välkommen och omtyckt. Du tvekar aldrig på att ställa upp, stötta och hjälpa andra oavsett hur tungt du har själv. Du är världsbäst på att lyssna, men du tvekar inte på att ta plats när du själv behöver rensa hjärta och hjärna med tankar och funderingar, det är bra. Jag tycker om att du alltid lyssnar på mig och jag tycker verkligen om när du pratar med mig, låter mig vara en del av dig och ditt, ert liv. Du är sällan arg och grinig, du stålar för det mesta av glädje och livslust. Du får andra glada, du är omtänksam.

 

Du är inte bara en bra vän, du är en oerhört underbar fru och en väldigt fin mamma. Du är verkligen värd allt och lite till. Ditt liv ska vara fullt av glädje, kärlek och lycka - annars är det fel. Väldigt fel, du är värd det. Du förtjänar att må bra. Du är en av dom finaste människorna jag känner.

 

Jag älskar dig.

 

Grattis på födelsedagen, Nettan!

Av Marlie - 13 november 2009 18:12

En gång i tiden var jag medlem och aktiv i ett lag, ett bowlinglag. Ett lag som betydde hur mycket som helst, ett lag fullt med underbara tjejer, i alla möjliga åldrar. Alla hade sin egen personlighet och det gjorde alla underbara på sitt eget sätt. Det fanns dom man tyckte lite mer om, några man var väldigt nära med, några vanliga vänner och andra man bara hade en ytlig relation med - men det gjorde ingenting, vi var ett lag. Ett bra lag, på många sätt. Vi hade en sammanhållning som var underbar. Alla hjälpte och stöttade varandra, man skrattade med och åt varandra, på ett fint sätt. Man hade roligt tillsammans, på banan och bakom. Alla bidrog alltid med någonting för att göra träningarna, matcherna, festerna och klubbmöterna roliga och minnesvärda.

 

Jag kan än idag sakna sammanhållningen, alla skratt, alla tårar och stunderna som bara vi kunde ha. Några av tjejerna finns fortfarande kvar i mitt hjärta och där kommer dom finnas tills jag dör, ni är underbara. Fortsätt precis så, så som ni är. Det gör er perfekta!

 

Jag har saknat allting så mycket i perioder att jag varit på väg tillbaka, jag vill vara en del allt det där fina och roliga. Jag vill skratta och gråta, vinna och förlora tillsammans med er gång på gång, jag trivdes för det mesta alltid, oavsett resultat, för vi höll ihop. Vi kämpade som ett lag!

 

Men ibland överraskar livet och människor med saker man inte kunde föreställa sig, saker som ändrar på allt. Saker som kunde påverka mitt liv och mina beslut mycket, och jag känner nu att det är totalt omöjligt att komma tillbaka till Mistral. Det skulle inte gå, inte på något sätt, i ens i min fantasi. Jag känner mig egentligen redo för att rulla klot igen, jag skulle tycka det var riktigt roligt, men jag kommer få göra det med andra tjejer i sånt fall. Jag kommer få ge mig ut på jakt efter ett annat lag, med fina tjejer och bra sammanhållning.

 

Tack för dom fina år jag fick tillsammans med Mistral och tjejerna. Jag minns dom, för alltid.

 

Hejdå Mistral.

 

        

Idag när jag rensade garderoben så fick faktiskt mina Mistral tröjor flytta ner
i sopsäcken
tillsammans med resten som ska slängas.

Av Marlie - 13 november 2009 17:21

Nu är vi igång med vår banankarton till Hoppets Stjärna, igår hämtade jag och Saga en banankarton på Ica och idag har vi rensat i barnens garderober och hittat lite kläder vi inte längre behöver eller kan ha. Jag funderar på om vi ska åka iväg imorgon för att köpa maten vi ska packa ner. Leksaker och små julklappar funderar jag på ta på ÖB tillsammans med Wilma & Saga en annan dag.


Det känns roligt att göra det här, vi pratar ofta om vad vi vill lägga ner för att ge dom här familjerna det där lilla extra. Mattias angagerar sig mycket mer än vad jag trodde, och det känns bra :) Saga är ena sekunden glad över att få ge andra barn mat och andra sekunden skäller hon ut dom för att dom ska ta hennes mat.


Helt klart en grej vi kommer göra nästa år också!


  

Kläderna vi planerar att skicka med.

Av Marlie - 12 november 2009 22:47

Nu är det känslokaos igen ! :)

 

Jag är full av allt o lite till. Jag känner mig, för första gången på riktigt, riktigt länge glad. Jag har energi och lust som jag inte haft sedan innan sommaren. Jag har mycket jag bara vill få ur mig, jag behöver nästan vårskrika, mitt i hösten.. Det är tokigt.

 

Jag har en fin familj. Jag trivs så oerhört bra med min familj, den är den bästa. Just nu är jag galet kär i min dotter och njuter av henne fult ut hela dagarna. Hon fyller mig med så mycket glädje och kärlek, hon gör mig så oerhört lycklig. Jag är så stolt över att just den här fina lilla tjejen är just min. Hon utvecklas och lär sig saker precis hela tiden. Min dotter är det absolut bästa som någonsin hänt! Och min älskade man, du är mitt allt. Du gör livet komplett.

 

Berätta ingenting för någon, det är fortfarande lite hemligt - men vi ska på visning snart. :) Det ska bli så mysigt! Jag längtar och hoppas. Innan dess ska vi förhoppninsvis hinna med ett besök hos banken.

 

Idag fick vi besök, av Jimmy & Pauline. En jätte god tjej, jag är riktigt glad för Jimmys skull. Hon verkar bra.. Jag tror på det här :)

 

JAG LÄNGTAR, så grymt mycket. Men snart, väldigt snart händer det. Jag känner det på mig.

 

Maria, märker du? Det händer, det händer även för oss. Ibland blir man positivt överraskad. Nu vänder det, nu är det vår tur. :)

 


Av Marlie - 11 november 2009 17:43

Tiden springer fram. Saga börjar bli större, hon har verkligen blivit en liten tjej på sista tiden. Ett litet barn, med mycket vilja. Hon vet ofta vad hon vill och tycker. Hon låter verkligen ingen köra över henne.

 

På sista tiden har det hänt så mycket. Hon sover i sin egna säng, inte hela nätterna jämt men hon sover mer i sin säng än vad hon gör i vår. Hon bajsar på potten, med andra använder hon inte blöja alls på dagtid längre. Hon använder inte blöja när hon sover middag hemma, dom få gångerna hon sover middag. Det var länge, länge sedan som hon sov middag bra hemma. Hon tar god tid sig att somna och sover kanske 40-50 minuter. I början av veckan pratade jag och Sussi om det här med att sova middag och det visade sig att hon tar lite tid på sig att somna även där, och att hon mer eller mindre är ensam om att sova middag hos Sussi och på Humlan så vi bestämde att hon inte behöver sova middag där varje dag längre. Nu kommer hon bara sova middag om hon vaknar väldigt tidigt eller om vi ska göra någonting speciellt på eftermiddagarna/kvällarna. Hon har inte sovit middag på drygt en vecka nu och hon lever och mår bra iaf :) Vår älskade unge börjar bli större än liten :)

 

Men på ett sätt är hon liten, det berättade hon för mig idag när vi åt middag. Tre tuggor pasta och sedan var hon mätt, jag försökte med -Snälla Saga, ät lite till. Och jag fick till svar -Men mamma, jag är liten i maten. Maten var god och tack så mycket. Nu ska jag titta på Saltkråkan.

 

Finns ingen liten varelse jag älskar så mycket som min dotter. Hon är det mest underbara vi har.

Av Marlie - 11 november 2009 17:29

Det var länge sedan jag var såhär trött, helt makalöst. Ögonen bara rullar, fast jag står upp.. :) Ikväll ska jag försöka krypa ner i sängen tidigt! Jag har varit lite bortskämd sista veckan, Saga har sovit till 8 och det har varit riktigt skönt.


Köpte två filmer på ICA idag, Mulle Meck till Saga men det fick total dissen, redan efter 4minuter. Och en kärlekskomedi som jag planerat att se ikväll. Vi får se om jag får sällskap av älsklingen, eller om mötet drar ut på tiden. En liten uppdatering; Älsklingen kom precis hem och jag blev så positivt överraskad, mötet är imorgon istället. Vilket innebar att han badar Saga och myser med mig ikväll :) En riktigt bra avslut på en onsdag!


Det har varit så oerhört mycket jobb för älsklingen på sista tiden, känns inte som vi umgåtts på ungefär hundra år fast vi sitter i soffan tillsammans på kvällarna. Han sitter med datorn och jobbar medan jag glor på tv - har kommit in i mitt gamla jag, känns som jag följer alla program man kan följa just nu.. Imorgon går det massa bra grejer på tv.


Just nu är jag allmänt irriterad på allt vad garantier och försäkringsbolag heter! För drygt en vecka sedan gick tvättmaskinen sönder och det är bara strul o knöl med allting. Jag vill ha en tvättmaskin som fungerar NU! Utan tvättmaskin känner man sig ganska handikappad. Jag har kört en maskin uppe hos mamma, men det känns bara omständigt och det tar så mycket längre tid o tvätta.

Om mig och bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Nyaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Läsvärda bloggar

Hur många läser bloggen?

Följ bloggen

Följ den nakna sanningen om mitt liv med Blogkeen
Följ den nakna sanningen om mitt liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se