Alla inlägg under oktober 2009

Av Marlie - 20 oktober 2009 18:52

Idag skulle vi shoppa krukgubbar!

Jag var på jakt efter vita och svarta, Veronika var på jakt efter blåa. Och jag visste att dom hade alla tre färgerna i Bromma. Det blir perfekt tänkte vi eftersom vi skulle möta upp mamma i Bromma för att gå på Coop. Springer in en snabbis på City Cross, för att köpa flera kompisar hit hem, till barnens rum och köket.


Går fram till hyllan där dom stod tidigare, tittar fram och tillbaka flera gånger innan jag inser att det inte står några på hyllan!


Så lätt ger vi inte upp, vi jagar tag på en tjej för att fråga om dom är slut för tillfället eller om dom slutat med dom. Och gissa vad vi får för svar? - Dom har vi slutat med, prova med City Cross i Kungens Kuva.


NEJNEJNEJ. Nu är mina älskade krukgubbar ännu svårare att få tag på.

Ska leta rätt på någon sida på nätet som säljer och beställa, innan dom försvinner helt och hållet. Nu skiter jag i att dom är dyrast på nätet. Jag ska ha fler!

Av Marlie - 20 oktober 2009 10:44

Igår kväll var ju Saga helt på det klara med att hon skulle sova i sin säng, inne hos sin nya lampa. Vi gick in i hennes rum och läste bok en stund och sedan klappade jag henne på huvudet tills hon sov.. Min älskade unge somnade snabbt utan knorr, i sin egna säng. Jag var lite smått chockad :)


Och tro mig, när jag vaknade vid 5 imorse och hon fortfarande sov i säng blev jag ännu mer chockad, trodde en sekund att ungen hade dött där inne i sin ensamhet.. Vände mig om och somnade om, vaknade vid 8 tiden av att hon öppnade sin dörr och kikade in i vårt sovrum!


Med andra ord, min älskade unge sov hela natten i sin egen säng! Jag tror det knappt, vi får se hur den här natten går :)

Av Marlie - 19 oktober 2009 23:01

Idag har det varit Sagas dag!


Jag hämtade henne vid tre tiden och då åkte vi till centrum för att köpa mockasiner och dom efterlängtade pepparkakorna som hon pratat om i några dagar. Hem kommer vi med så mycket mer.. Från Lindex fick vi med
mockasiner, fyra par byxor, en tröja och en liten bok. Allting var till Saga och tro mig, garderober behöver fyllas på.


              


Från Hemtex fick vi med oss en badrumskorg, som man fäster med sugproppar, för att ha i duschen till allt tjafs som stått på badkarskanten alldeles för länge! Från Ica får vi med oss dom efterlängtade pepparkakorna, ägg, bacon och mjölk.


När vi kom hem skulle vi ha picknick, på hennes matta. Vi åt pepparkakor och drack mjölk, pratade om dagen en stund innan hon bestämde sig för att hon hade haft picknick färdigt med sin mamma, nu var det dockans tur att få följa med.



   



Hon leker som bäst på sitt rum när jag också är där inne så då bestämde jag mig för att rensa hennes garderob och tro mig - DET BEHÖVDES! Så nu har jag en påse full med kläder som ska skänkas till bättre behövande och sedan har jag en hel hög med tradera auktioner uppe igen!


Klockan gick och till slut var det dags att laga mat, tjockpannkaka med bacon och jordgubbssylt. Vi bakade pannkaka tillsammans och medan han växte i ugnen såg vi film och gosade en stund.





Nu ligger jag själv i vår stora säng, Mattias duschar och tro det eller ej - Saga sover i sin säng. På sitt egna intiativ, för någon vecka sedan ungefär hittade hon en lampa på Ikea som hon bara har älskat sedan dess, hon pratade intensivt om den i några dagar och i söndags när Mattias hämtade mig i Barkarby passade vi på att springa in på Ikea för att köpa hennes fina lampa. Hon blev verkligen jätte, jätte glad och kärleken till den här lampen är total! Jag älskar den dock inte riktigt lika mycket, den är lila och hennes rum är rosa och rött, men tro mig - hon är värd den! Idag när vi skulle sova säger hon "Idag måste jag sova inne hos min lampa, mamma!" Så nu ligger jag här i stora sängen utan Saga och ska försöka sova.  


 

Av Marlie - 19 oktober 2009 10:04
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Marlie - 17 oktober 2009 13:46

Till slut så sitter vi här, i soffan i Linköping. En bra helg - mysigt sällskap, massa tjejsnack och godis.

Resan ner igår tog lite längre tid än planerat, Wilgot fick ont! Men när vi väl kom fram stod middagen på bordet och Theres och Emil hade fixat tacos, gott som sjutton.

 

Igår var det Idol och det är Theres, Emil och Linköpings fel att jag kommer behöva titta nästa vecka också. Jag har ju inte sett ett avsnitt förens igår, och nu behöver jag veta vilka som åker ut och vem som vinner. Jag hejar :)

 

Det finns egentligen inte så mycket att skriva om, som någon annan skulle förstå, det är bara känslan av att vara här, att vara tillsammans med mina tjejer som är bra. Sjukt bra!

Av Marlie - 16 oktober 2009 12:56

Igår kväll vid ungefär 22.45 fick min älskling ett ryck - vi skulle fixa klart canvastavlan till hallen! Sagt och gjort..

 

Såhär såg det ut innan den satt på plats..

 

  


Nu sitter den på plats och om jag får säga det själv så blev det mycket, mycket finare. Vi utnyttjar verkligen hela hallen och den är genomtänkt :)

 

Såhär ser det ut från Jespers rum..

 

  

 

Och såhär ser det ut utifrån..

 

  

 

Projekt hallen är nästan klart :) Och vi är nöjda!

Av Marlie - 15 oktober 2009 22:24

Nu äntligen ska ni få se vår nya hall :)


Före-bilden är dock tråkig, när jag kom på att vi skulle ta ett kort före hade vi ju redan plockat bort allting..Men på väggen satt en lång svart hylla med några korgar, några mörka krokar och nedanför på golvet stod ett lågt svart skåp för skor.


 


Såhär såg samma vägg ut kvällen då Göran var hör och hjälpte oss med tapeten..


 


Nu sitter även skolådorna och krokarna på plats. Mattorna i hallen har också kommit på plats, det är en sönderklippt Hampen matta från Ikea.. Jag tycker dörrmattor är ganska tråkiga och såna här mattor ger lite mer liv.. :) Den svarta korgen som står på golvet ska inte stå där, men vi har ännu inte hittat den perfekta hyllan att ställa två korgar på, korgarna kommer fyllas med vantar, mössor och annat som man behöver. Det oerhört fula taklampan kan ni bara ignorera, den ska bytas ut väldigt snart :) Vi behöver bara hitta någon ny som känns wow :) Jag hatar lampor!


 


Även väggen mittemot har fått liv - med svarta tavellister, en krukgubbe och lite kort. På den här väggen sitter även våra otroligt fula proppskåp och lite annat konstigt, det är dom vi ska dölja med med en hembyggd canvas tavla, klädd med tapeten som sitter på andra väggen. Den är inte riktigt klar än, så ni får en före bild på proppskåpen så ska jag visa er hur det blir med tavlan efter helgen..


 


När hyllan för förvaring sitter på plats och tavlan har kommit upp ska jag visa nya bilder.. Ska försöka lyckas ta en helhetsbild, men det är inte så lätt i vår hall. Och inom en snar framtid ska vi sätta upp ett väggord i hallen, vi har bara inte hittat det perfekta än, men även det kommer synas på bild i bloggen så fort det är på plats :)

Av Marlie - 14 oktober 2009 21:44

Idag orkar jag inte blogga, jag är trött. Riktigt trött. Sängen om en pytte stund, måste ladda ork och kraft för imorgon är det jobb som gäller.


Det här fökylningen spökar vidare och jag är riktigt trött på den, det börjar dessutom bli lite sämre igen. Och inte nog med det, den har satt sina spår på Saga. Hon har sagt hela eftermiddagen att hon är trött och fryser..


Hallen börjar ta form, och det känns jätte bra. Jag är SÅ nöjd, den är mycket ljusare och finare nu än vad den har varit innan. Imorgon ska vi göra det sista vi kan nu, sätta upp några krokar i höjd lagom för Saga och sätta upp två svarta tavellister. Ska försöka hinna med att börja på en ram som vi ska klä med tapet, för att dölja lite fula proppskåp, eluttag och grejer. Lite svårt att förklara men ni får se, tids nog.


Har fotat köksmöblerna och hallen idag men jag fick fel dator, Mattias tog min för att kunna jobba så jag har ingen jag kan ladda ur bilderna på.. Men imorgon hinner jag visa er lite bilder :)


Nu är det faktiskt sängen och sova som gäller, godnatt!

Om mig och bloggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Nyaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Läsvärda bloggar

Hur många läser bloggen?


Ovido - Quiz & Flashcards